۱۴۰۴ شنبه ۲۵ آبان

 

 بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا رئیس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بم پیامی به شرح زیر بیان داشتند

 

روز جهانی ایمنی غذا در ۷ ژوئن (۱۷ خرداد ) فرصتی است برای تاکید بر اهمیت غذای ایمن و مغذی در تضمین سلامت افراد جامعه. آلودگی های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی همیشه قابل دیدن نیستند، اما با رعایت اصول ایمنی مواد غذایی در هر مرحله از زنجیره غذایی از تولید تا برداشت، فرآوری، ذخیره سازی، بسته بندی، توزیع و مصرف می توان از آسیب های جدی جلوگیری کرد تا سلامت افراد جامعه حفظ شود.

 

رعایت نکات زیر می تواند احتمال مسمومیت غذایی را کاهش دهد:

۱.شست و شوی صحیح مواد اولیه با آب سالم

۲.جداسازی مواد خام و پخته از قبیل ممانعت از تماس گوشت و مرغ خام با مواد غذایی آماده مصرف برای جلوگیری از انتقال باکتری ها

۳.پخت کامل مواد غذایی تا دمای ایمن، اجتناب از مصرف تخم مرغ عسلی یا نیم پز، عدم مصرف جگر خام یا نیمه خام و ...

۴.نگهداری مناسب از قبیل نگهداری مواد غذایی فاسد شدنی در دمای یخچال یا فریزر و پرهیز از نگهداری غذاهای پخته شده بیش از دو ساعت در دمای محیط

۵.اجتناب از خرید مواد غذایی بسته بندی شده فاقد پروانه بهداشتی، توجه به شرایط نگهداری، تاریخ تولید و تاریخ انقضاء مواد غذایی بسته بندی شده مهمترین عوامل تهدیدکننده بهداشت و ایمنی مواد غذایی عبارتند از:

الف) آلودگی‌های میکروبی

🔸باکتری ها: مانند سالمونلا در تخم مرغ، اشریشیا کلی در سبزیجات آلوده، بروسلا در لبنیات غیرپاستوریزه و... 🔸ویروس ها: مانند نوروویروس و هپاتیت A که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شوند. 🔸قارچ ها و سموم آنها: مانند آفلاتوکسین در دانه های روغنی که در شرایط نامناسب نگهداری رشد می‌کنند

 

ب) آلودگی‌های شیمیایی

🔸باقیمانده سموم کشاورزی مانند آفت کش ها در میوه‌ها و سبزیجات. 🔸فلزات سنگین مانند سرب و جیوه در آب و محصولات دریایی. 🔸مواد افزودنی غیرمجاز در صنایع غذایی . ج) آلودگی‌های فیزیکی 🔸وجود اجسام خارجی مانند شیشه، فلز یا پلاستیک در مواد غذایی.

 

سالم و تندرست باشید

انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
آ+
آ
آ-