۱۴۰۴ شنبه ۲۵ آبان

 

 

 

 

 

تا حالا شده ماده غذایی کپک زده باشه و فقط قسمت کپک‌زده رو جدا کرده باشید و با خیال راحت بقیه‌شو میل بفرمائید؟ این باور کاملا اشتباهه!!

 

مهندس لنگری زاده رئیس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، با تأکید بر خطرات جدی مصرف غذاهای کپک‌زده اعلام کرد که حتی حرارت دادن، شست‌وشو و یا حذف ظاهر کپک نیز نمی‌تواند سموم تولیدشده توسط کپک‌ها را از بین ببرد.

 

ایشان، اظهار داشتند: «کپک‌ها نوعی قارچ با ساختار کرک‌مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب به‌سرعت رشد می‌کنند. برخی از این کپک‌ها قادر به تولید سموم خطرناکی هستند که حتی با پختن یا شستن نیز از بین نمی‌روند.»

 

وی افزود: «ظاهر شدن رنگ‌هایی مانند سبز، سفید یا آبی بر سطح غذا نشانه رشد کپک است. متأسفانه برخی از مردم با جدا کردن قسمت کپک‌زده، بخش باقی‌مانده غذا را مصرف می‌کنند، در حالی که این اقدام بسیار خطرناک است.»

 

در انتها بیان داشتند از جمله سمومی که توسط برخی کپک‌ها تولید می‌شود، می‌توان به آفلاتوکسین‌ها اشاره کرد؛ این سموم می‌توانند منجر به مشکلات گوارشی، حساسیت‌های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی ابتلا به سرطان شوند. برای پیشگیری از رشد کپک‌ها، مواد غذایی را در شرایط خشک و خنک نگهداری کرده و از مصرف غذاهایی که نشانه‌های کپک‌زدگی دارند، خودداری شود. در صورت مشاهده هرگونه نشانه‌ای از کپک‌زدگی در مواد غذایی حتی اگر فقط در بخشی از آن دیده شود. باید کل آن را دور ریخت؛ چرا که احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.

انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
آ+
آ
آ-