۱۴۰۴ شنبه ۲۵ آبان
معرفی
معاون
تاریخچه
شرح وظایف
اهداف
کادر مدیریتی
دارو
معرفی مدیر و شرح وظایف
واحد های زیرمجموعه
داروهای خاص
بازرسی و رسیدگی به شکایات
مخدر و داروهای تحت کنترل
نظارت بر امور داروخانه ها
تدارک و توزیع دارو
فرم، ضوابط و آیین نامه ها
غذا و آرایشی
معرفی مدیر و شرح وظایف
راهنمای صدور مجوز ها
پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشتی ( کارخانجات )
راهنما و دستورالعمل صدور مجوز مشاغل خانگی
پروانه تاسیس،بهره برداری و ساخت( کارگاهی )
صدور،اصلاح وتمدیدپروانه ساخت
واحد های زیرمجموعه
نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی
معرفی کارکنان و شرح وظایف
نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی
معرفی کارکنان و شرح وظایف
صدور پروانه های بهداشتی
معرفی کارکنان و شرح وظایف
صادرات و واردات
معرفی کارکنان و شرح وظایف
ضوابط، دستورالعمل و بخشنامه
حوزه غذایی و آشامیدنی
حوزه آرایشی و بهداشتی
حداقل ضوابط مورد نیار
حداقل ضوابط واحد های تولید مواد خوراکی و آرایشی بهداشتی
فرم های مورد نیاز
فرم های مورد نیاز
آزمایشگاه
معرفی مدیر و شرح وظایف
معرفی مدیر و شرح وظایف
بخشهای آزمایشگاه
معرفی بخش باقی مانده سموم
معرفی بخش تضمین کیفیت
معرفی بخش آنالیز دستگاهی
معرفی بخش سم شناسی
معرفی بخش میکروب شناسی مواد غذایی
معرفی بخش میکروب شناسی مواد آرایشی
معرفی بخش شیمی مواد آرایشی
معرفی بخش شیمی مواد غذایی
فرآیندها
دستورالعمل ها و بخشنامه ها
فرم نظرسنجی آزمایشگاه
تحقیق و توسعه
معرفی مدیر و شرح وظایف
آموزش و اطلاع رسانی
پوستر، پمفلت و نشریات
مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم(ِDPIC)
عوارض ناخواسته دارویی ADR
تجهیزات پزشکی
معرفی مدیر و شرح وظایف
معرفی کارکنان و شرح وظایف
ضوابط و دستورالعمل ها
ضوابط و دستورالعمل ها
فرم ها
فرم ها
☰
معرفی
▼
▼
معاون
تاریخچه
شرح وظایف
اهداف
کادر مدیریتی
دارو
▼
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
واحد های زیرمجموعه
◄
▼
داروهای خاص
بازرسی و رسیدگی به شکایات
مخدر و داروهای تحت کنترل
نظارت بر امور داروخانه ها
تدارک و توزیع دارو
فرم، ضوابط و آیین نامه ها
غذا و آرایشی
▼
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
راهنمای صدور مجوز ها
◄
▼
پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشتی ( کارخانجات )
راهنما و دستورالعمل صدور مجوز مشاغل خانگی
پروانه تاسیس،بهره برداری و ساخت( کارگاهی )
صدور،اصلاح وتمدیدپروانه ساخت
واحد های زیرمجموعه
◄
▼
نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی
◄
▼
معرفی کارکنان و شرح وظایف
نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی
◄
▼
معرفی کارکنان و شرح وظایف
صدور پروانه های بهداشتی
◄
▼
معرفی کارکنان و شرح وظایف
صادرات و واردات
◄
▼
معرفی کارکنان و شرح وظایف
ضوابط، دستورالعمل و بخشنامه
◄
▼
حوزه غذایی و آشامیدنی
حوزه آرایشی و بهداشتی
حداقل ضوابط مورد نیار
◄
▼
حداقل ضوابط واحد های تولید مواد خوراکی و آرایشی بهداشتی
فرم های مورد نیاز
◄
▼
فرم های مورد نیاز
آزمایشگاه
▼
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
◄
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
بخشهای آزمایشگاه
◄
▼
معرفی بخش باقی مانده سموم
معرفی بخش تضمین کیفیت
معرفی بخش آنالیز دستگاهی
معرفی بخش سم شناسی
معرفی بخش میکروب شناسی مواد غذایی
معرفی بخش میکروب شناسی مواد آرایشی
معرفی بخش شیمی مواد آرایشی
معرفی بخش شیمی مواد غذایی
فرآیندها
دستورالعمل ها و بخشنامه ها
فرم نظرسنجی آزمایشگاه
تحقیق و توسعه
▼
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
آموزش و اطلاع رسانی
◄
▼
پوستر، پمفلت و نشریات
مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم(ِDPIC)
◄
▼
عوارض ناخواسته دارویی ADR
تجهیزات پزشکی
▼
▼
معرفی مدیر و شرح وظایف
معرفی کارکنان و شرح وظایف
ضوابط و دستورالعمل ها
◄
▼
ضوابط و دستورالعمل ها
فرم ها
◄
▼
فرم ها
اخبار معاونت
|
گفتوگوی اختصاصی با مهندس لنگری زاده رئیس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
اخبار معاونت
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس لنگری زاده، رئیس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، در گفتوگویی اختصاصی به بررسی راههای تشخیص فاسد شدن مواد غذایی پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت آگاهی عمومی در کاهش مسمومیتهای غذایی، اظهار داشت: «یکی از روشهای ابتدایی ولی مهم، بررسی تغییر رنگ، بوی غیرطبیعی و تغییر در بافت ماده غذایی است. این موارد میتوانند نشانههایی از رشد میکروبی یا فساد شیمیایی باشند.»
وی برخی از علائم فساد در مواد غذایی را به شرح ذیل عنوان کرد:
کره : تغیر رنگ و بو، تند شدن، پیدایش لکه در سطح کره
پنیر : تغیر رنگ، بوی تند و زننده، لزج بودن سطح پنیر
آرد : وجود لارو و شپشک، حشره، تغیر رنگ و بوی نامطبوع، گلوله شدن
مرغ : بوی غیر طبیعی، تغیر رنگ از صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری
کشک مایع : بوی تند و زننده، غلیظ شدن بیش از حد، طعم نامطبوع
شیر : بوی نامطبوع، بریدن بر اثر حرارت
حبوبات : وجود لارو و شپشک، وجود منافذ ریز و درشت داخل غلات و حبوبات
ماهی خام : بوی نامطبوع، لزج شدن سطح بدن ماهی ، جدا شدن پولک، فرو رفتگی چشم و تغیر رنگ آبشش از قرمز به قهوه ای
نان : بوی کهنگی و مشاهده کپک در سطح آن
شیرینی : بوی نامطبوع، کپک زدگی سطح آن
آبلیمو : رنگ غیر طبیعی، رسوب بیش از حد، وجود کپک در سطح آن
تخم مرغ : تخم مرغ تازه در مقابل نور شفاف ولی کهنه در مقابل نور کدر است. در تخم مرغ تازه سفیده غلیظ و دارای کشش است ولی در تخم مرغ کهنه سفیده آبکی و گاهی متمایل به سبز است. در تخم مرغ کهنه زرده به آسانی می ترکد و به جای قرار گرفتن در وسط، در کنار سفیده قرار می گیرد.
ایشان در پایان توصیه کردند: «مردم پیش از مصرف هر نوع ماده غذایی، به تاریخ انقضا، نحوه نگهداری و نشانههای ظاهری دقت کنند و در صورت مشاهده علائم مشکوک، از مصرف آن خودداری نمایند.»
حذف کلیه موارد
انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
سرخ کوری
سبز کوری
آبی کوری
سرخ دشوار بینی
سبز دشوار بینی
آبی دشوار بینی
تک رنگ بینی
تک رنگ بینی مخروطی
آ+
آ
آ-