۱۴۰۴ شنبه ۲۵ آبان

 

 

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

مهندس لنگری زاده، رئیس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، در گفت‌وگویی اختصاصی به بررسی راه‌های تشخیص فاسد شدن مواد غذایی پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت آگاهی عمومی در کاهش مسمومیت‌های غذایی، اظهار داشت: «یکی از روش‌های ابتدایی ولی مهم، بررسی تغییر رنگ، بوی غیرطبیعی و تغییر در بافت ماده غذایی است. این موارد می‌توانند نشانه‌هایی از رشد میکروبی یا فساد شیمیایی باشند.»


وی برخی از علائم فساد در مواد غذایی را به شرح ذیل عنوان کرد:

 

کره : تغیر رنگ و بو، تند شدن، پیدایش لکه در سطح کره


پنیر : تغیر رنگ، بوی تند و زننده، لزج بودن سطح پنیر


آرد : وجود لارو و شپشک، حشره، تغیر رنگ و بوی نامطبوع، گلوله شدن


مرغ : بوی غیر طبیعی، تغیر رنگ از صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری


کشک مایع : بوی تند و زننده، غلیظ شدن بیش از حد، طعم نامطبوع


شیر : بوی نامطبوع، بریدن بر اثر حرارت


حبوبات : وجود لارو و شپشک، وجود منافذ ریز و درشت داخل غلات و حبوبات


ماهی خام : بوی نامطبوع، لزج شدن سطح بدن ماهی ، جدا شدن پولک، فرو رفتگی چشم و تغیر رنگ آبشش از قرمز به قهوه ای


نان : بوی کهنگی و مشاهده کپک در سطح آن


شیرینی : بوی نامطبوع، کپک زدگی سطح آن


آبلیمو : رنگ غیر طبیعی، رسوب بیش از حد، وجود کپک در سطح آن 


تخم مرغ : تخم مرغ تازه در مقابل نور شفاف ولی کهنه در مقابل نور کدر است. در تخم مرغ تازه سفیده غلیظ و دارای کشش است ولی در تخم مرغ کهنه سفیده آبکی و گاهی متمایل به سبز است. در تخم مرغ کهنه زرده به آسانی می ترکد و به جای قرار گرفتن در وسط، در کنار سفیده قرار می گیرد.


ایشان در پایان توصیه کردند: «مردم پیش از مصرف هر نوع ماده غذایی، به تاریخ انقضا، نحوه نگهداری و نشانه‌های ظاهری دقت کنند و در صورت مشاهده علائم مشکوک، از مصرف آن خودداری نمایند.»

انتخاب حالت کور رنگی
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود
آ+
آ
آ-